champaña

Champagne é o epítome do viño espumante de primeira clase en todo o mundo. O precioso geranio sempre vén dunha rexión en Francia. Aprende máis sobre a bebida única e espumante que non só deleitará cabezas coroadas, poetas, escritores, gourmets ou búhos nocturnos.

A orixe do champaña

Champagne sempre está de Francia. A súa rexión de orixe, o "Champaña", está situada a uns 150 km ao nordeste de París. Reims, a cidade de coroación dos reis franceses, é a capital oficial de Champagne. Aquí e en Epernay atópanse os (xizos) - bodegas de moitas casas de champaña.

A viña de Champagne está limitada pola lei de 1927 a 34.000 ha. O volume de produción é de preto de 240 millóns de botellas (1/1 = 0.75 l) por ano. Só o 35% de champaña comercialízase no exterior. Os franceses son os maiores coñecedores de champaña.

As peculiaridades do champaña

Variedades e solo: En Champagne, só a colleita está permitida a man. Só se usan as variedades de uva de Borgoña, o vermello "Pinot Noir" (Pinot Noir) eo vermello "Pinot Meunier" (Riesling negro) así como o "Chardonnay" branco para facer champaña. Aínda que as tres cuartas partes dos viñedos son plantadas con variedades vermellas, o champaña é basicamente "de cor clara", é dicir, está na cor "branca", en menor medida "rosa", pero nunca "vermella".

Os solos predominantes na rexión de Champaña son solos de giz, que por unha banda dan a abundancia de champaña e, por outro, serven como excelentes depósitos de viño. O clima máis frío e temperado do bordo norte da viticultura significa que os viños base teñen unha acidez agradable e fresca.

O champaña non é só un viño espumante procedente dunha determinada rexión de orixe. Tamén está suxeito a regras de produción fixa. Ao premer as uvas, só se pode empregar a primeira presión (2050 litros de 4000 kg de uvas) de champaña para optimizar a pureza do viño. Champaña "ripens" na segunda fermentación exclusivamente en botella. Debe madurar durante polo menos un ano por lei, ou tres anos para o champaña vintage. Esta maduración lenta tamén provoca o viño espumante de Champagne.

O método "Champenoise" tamén inclúe axitar a botella ("Remuage") para que o depósito de fermento colócase no pescozo da botella. Despois dun baño de xeo isto é eliminado ("Degorgement"). A dosificación de envío determina o sabor do champaña. Finalmente, contén un corcho natural cun marco de fío ("Agraffe").

Goza de champaña

Champagne non se debe almacenar por moito tempo. Bebelo fresco. De 7 a 9 graos centígrados, mellor desdobra o seu cheiro e sabor. Use un refrixerador de champaña. Lentes de champaña altas e de tulipa aumentan o pracer. Proba os diferentes champagne, especialmente como un compañeiro de comida. Recorda: Champagne é a única bebida que se adapta como aperitivo, a todos os pratos e como dixestivo.

Comparte con amigos

Deixe o seu comentario