וואָס איר זאָל וויסן וועגן דענג פיבער

די ריזיקירן פון דעוועלאָפּינג דענגוע פיבער איז בייַטעוודיק דיפּענדינג אויף די צייַט, אָבער בכלל העכסטן אין די רעגנדיק צייַט. אויב עס זענען נאָך פלאַדז, די בראַקקיש וואַסער בלייבט אין קאַונטלאַס פּאַדאַלז און אַזוי גיט ידעאַל ברידינג גראָונדס פֿאַר די מאַסקיטאָוז וואָס יבערגעבן די ווירוס. דענגוע היץ אַקערז אין מער ווי 100 טראַפּיקאַל און סובטראָפּיקאַל לענדער אַרויס אייראָפּע.

די וועלט געזונט ארגאניזאציע עסטימאַטעד די נומער פון חולאתן ווערלדווייד בייַ וועגן 50, 000, 000 אַניואַלי. עטלעכע הונדערט טויזנט חולאתן זייַנען אין די שטרענג, העמאָררהאַגיק (בלאַדי) פאָרעם, אין וואָס וועגן 20, 000 מענטשן שטאַרבן יעדער יאָר. די קרענק, קעגן וועלכע עס איז נישט באשטעטיגט וואקסין אין דייטשלאנד, איז פארבונדן דורך דער דענגג ווירוס פון דער מין Flavivirus און איבערגעגעבן דורך מאַסקיטאָוז.

פלו אָדער דענג?

די סימפּטאָמס פון קלאַסיש דענג פיבער זענען ענלעך צו די פון פלו: פּלוצעמדיק היץ צו 40 ° C מיט טשילז, שטרענג קאָפּווייטיק און גוף ייקס. אפילו אַ ויסשיט אויף די הויט, וואָס איז פאַרשפּרייטן איבער די גאנצע גוף אַחוץ פֿאַר די פּנים, איז מעגלעך. ווייַל די קרענק ברעאַקץ 3-14 טעג נאָך ינפעקציע, טראַוולערז וואָס באַקומען פלו-ווי סימפּטאָמס נאָך צוריקקומען פון וואַקאַציע זאָל קאָנטאַקט אַ דאָקטער מיד.

אין דער ערשטער 3-7 טעג פון קראַנקייַט, די ווירוס זיך קענען זיין דיטעקטאַד, נאָך וואָס ספּעציפיש אַנטיבאָדיעס קענען זיין דיטעקטאַד אין די בלוט. אין דערצו צו דער קלאַסיש פאָרעם פון דענג פיבער, עס איז אויך אַ ייטיפּיקאַל, וואָס לויפט אַ ביסל מילדער און לאַסץ אַ מאַקסימום פון 72 שעה.

ייַנטיילן מיט פריינט

לאָזן דיין באַמערקונג